Mad

Persille pesto

IMG_1244

Jeg elsker PESTO!!

Især persillepesto.

Jeg har skrevet opskriften ned til dig som kunne være interesseret i min opskrift. Jeg laver altid min pesto “i hånden”, altså jeg bruger ikke blender da jeg godt kan lide at min pesto er grov. Men det er heldigvis en smagssag, og denne opskrift kan sagtens bruges i en blender 🙂

Ingredienserne som de ses på billedet:

Persille, hvidløg, mandler og solsikkekerner, parmesan ost, rapsolie, citron, salt

IMG_1222

 

Det du skal bruge til denne portion:

  • 3 bunder persille
  • 3 fed hvidløg
  • 2 håndfulde blandede kerner/nødder, ca 60 gram
    (her er brugt mandler og solsikkekerner, det var det som jeg havde i skuffen. Græskar, pinjekerner osv kan også bruges.)
  • 1/2 blok frisk parmesan ost, ca. 75 gram
    (Mere eller mindre alt efter hvor vild du er med ost)
  • Saften fra 1/4 citron
  • 3 dl rapsolie
    (raps olie er at foretrække da den er smagsneutral – men al olie kan bruges)
  • Salt efter smag

Fremgangsmåde

  1. Hak persille så fint/grov som du vil have den og put i en stor skål
  2. Pres hvidløg og put det i en skål
  3. Hak solsikkekerner og mandler så fint/grov du vil have dem, og put i en skål
  4. Riv parmesan og put i en skål
  5. Put nu al parmesanen, hvidløg, halvdelen af kernerne og halvdelen af olien over i skålen med persille og bland godt.
  6. Hvis der mangler olie og kerner i din pesto tilsættes resten.
  7. Smag din pesto til med salt og citron saft, lidt ad gangen.

IMG_1228

IMG_1231

IMG_1239

 

Pestoen er bedst hvis den får lov at trække i et par timer inden den serveres, men kan sagtens spises lige efter tilberedningen.

Pestoen kan fryses.

Tip: Hvis din pesto er dækket af et lag olie når den står i køleskabet så holder den sig meget længere.

IMG_1242

God fornøjelse 🙂

Forrige Indlæg Næste Indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar