DIY

Sengegavl

Jeg synes vi trængte til at få skabt lidt stemning og varme i vores soveværelse.

Fil 07-11-2016 13.35.00

Derfor fandt jeg redskaberne frem og gik igang. Jeg vil vise hvordan jeg har gjort, trin for trin med lidt billeder og forklaringer.

Hvad skal du bruge:

  • Afdækningsplastik og malertape. Vaterpas og tommelstok. Maling; den farve som gavlen skal være i, og den farve som væggen er (i dette tilfælde lys grå og hvid), malerrulle og bakke til rullen.
  • To ens sengelamper, to ens grønne planter med dertil ens potteskjulere. Jeg synes det giver mest ro i rummet hvis tilbehøret er ens på begge sider af sengen. Men det er jo en smags sag 🙂

Her udner ses før billedet:

Fil 07-11-2016 13.30.05

Det er jo et meget funktionelt soveværelse som har de elementer der skal være; seng, dyner, sengeborde og tv. Dog synes jeg ikke, at det var så hyggeligt at komme ind i dette rum. Jeg tænkte over hvilke farver der for mig skaber mest ro, så derfor valgte jeg farverne: grå, hvid, træ og natur.

Fil 07-11-2016 13.31.15

Jeg startede med, at måle af bag sengen således gavlen vil passe mest muligt til sengen. Jeg ville ikke have at gavlen enten gik for langt ud eller for langt ind i forhold til sengen. Så satte jeg et stykke tape på begge sider, og i toppen hvor jeg mente højden ville passe bedst. Jeg har brugt vaterpas på hvert stykke tape jeg har sat på væggen, således jeg var sikker på, at det ville blive en så lige gavl som muligt. Da det var gjort skubbede jeg sengen ind til væggen for at vurdere om det var den rigtige højde:

Fil 07-11-2016 13.50.30
Fil 07-11-2016 14.00.29

Jeg gik lidt til og fra værelset for at se, om jeg synes det var en okay højde. Jeg holdte sengelampen op i den højde jeg havde fortestillet mig den skulle hænge, og jeg kunne godt se, at det så lidt underligt ud. Gavlen skulle jo ikke dominere værelset og ej heller skulle lampen se malplaceret ud.

 

Derfor sænkede jeg højden på gavlen:

Fil 07-11-2016 13.30.47

Jeg synes denne højde har mere harmoni i soveværelset og sengelampen vil nu passe meget bedre ind, og jeg gik derfor videre med projektet. Nu skulle gulvet dækkes til. Langs fodlisten satte jeg malertape og fastgjorde plastikken herved, således jeg kunne arbejde uden at bekymre mig om, at få maling alle vegne.

Fil 07-11-2016 14.13.14Væggen skal have ialt 3 gange. Det første som du skal gøre er, at male med den hvide vægmaling langs tapen indvendigt, hele kanten rundt. Dette vil forebygge den grå maling at flyde ind bagved tapen. Se billedet til venstre: Jeg glemte at male med hvid først, og dette er resultatet.  (jeg vil ikke lave det om, man lærer jo af sine fejl). Når det har tørret i ca. en time skal hele væggen males første gang med den grå maling. Når det er gjort skal tapen af med det samme, da det ikke må sidde på og tørre, da det også kan ødelægge kanten mellem grå og hvid.

Når det er tørt, skal du igen have gang i tape og vaterpas, dog er det denne gang en del nemmere fordi du allerede har malet første gang i en linje som er i vater. Væggen males anden og sidste gang og tapen fjernes igen med det samme:

Fil 07-11-2016 13.33.21

Nu er malingen tør, og alt grej til maling er vasket og lagt på plads og der er ryddet op, og plastik er smidt ud. Så mangler der bare de sidste detaljer. Min søde kæreste hjalp mig med, at hænge sengelamperne op ved først, at bore et hul i væggen, putte rawplugs i og derefter skrue lamperne op med skruer. De grønne planter er ny-indkøbt i det lokale plantecenter og potteskjulerne havde jeg i gemmerne, men jeg er sikker på de er købt i Stagen (specialforretning i Grenaa) engang til andet brug.

Herunder ses igen det færdige resultat, og jeg er selv ret vild med det! 🙂

Fil 07-11-2016 13.51.40

Fil 07-11-2016 13.34.29God fornøjelse hvis du også vil lave sådan en gavl i dit soveværelse 🙂

Forrige Indlæg Næste Indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar